Rioolgemaal Koggenland 650 gemalen binnen 8 weken over op C.A.R.S 8
Colin, onze data Sciëntist

Snelle toekomstbestendigheid voor >650 rioolgemalen!

De rioolgemalen zaten natuurlijk al in de planning voor de gemeente Koggenland, maar de einddatum van
de verouderde 2G-GSM aansturing kwam dit jaar wel heel snel dichterbij.

De 140 installaties, die bij elkaar ruim 650 rioolgemalen aansturen, moesten in zeer korte tijd worden omgebouwd naar de nieuwe 4G-IP norm. Noodzakelijk, omdat de provider de spreekwoordelijke stekker uit de oude netwerken zou trekken, waardoor de alarmering van de gemalen in het gedrang zou komen. Sjaak Wester, rioolbeheerder bij de gemeente Koggenland, vroeg hiervoor de firma’s Landustrie en YP Your Partner om deze aanpassingen samen uit te voeren. Landustrie voor de elektronica en YP Your Partner voor de C.A.R.S installatie, de update van de software en de telecomstructuur. Binnen 8 weken was de gehele klus afgerond en was de alarmering van de rioolgemalen overgezet op C.A.R.S 8.

“We zijn blij met de nieuwe software en de aanpassingen op het gebied van aansturing, controle, en preventieve waarschuwingen. En ook dat YP Your Partner, in samenwerking met Landustrie, het telemetriesysteem zo snel kon aanpassen en hiermee de bedrijfszekerheid voor de komende jaren weer kan worden gegarandeerd.

De geïnstalleerde software is nu eenvoudig te updaten naar nieuwe versies. Die zullen er ongetwijfeld komen, maar voorlopig heeft de gemeente Koggenland er even geen omkijken meer naar.”

Sjaak Wester

Beheerder rioolgemalen, Gemeente Koggenland

Met 4G-GSM en IP/VPN is de aansturing en controle op de rioolgemalen weer bij de tijd

De gemeente Koggenland werkt al ruim 20 jaar samen met YP Your Partner. In 1999 werd de eerste C.A.R.S installatie in gebruik genomen. De techniek daarvan is met de jaren meegegroeid naar de voormalige – nog JAVA gestuurde – 7.0 uitvoering. Deze versie heeft tot april 2021 prima gefunctioneerd. Maar tijden veranderen en software loopt daarin met grote stappen voorop. De nu geïnstalleerde, volledig webbased gestuurde 8.0 versie, heeft aanmerkelijk meer te bieden.

De installaties zijn voortaan vanuit allerlei platformen (ook mobiel) toegankelijk, terwijl de besturing op de meeste gemalen – kosten efficiënt – gelijk is gebleven. Een nieuw modem bleek in de meeste gevallen voldoende om weer helemaal upto-date te zijn.

De nieuwe apparatuur signaleert nu niet alleen veel sneller storingen, maar attendeert ook preventief op verwacht ongemak. Daar zit een enorme kostenbesparing en – belangrijker –een grotere bijdrage aan de functionaliteit en veiligheid. Door de VPN verbinding is ongewenste inbreuk bovendien tot een minimum beperkt.

C.A.R.S is een wereldwijd Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten of wij iets voor uw organisatie/installaties kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking. 

Toe aan nieuwe techniek of kunt u net als Koggenland ook wel een update gebruiken?

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl

Onze meest recente verhalen: