Schoteroog Afvalzorg - YP

Affakkelen afval Afvalzorg door C.A.R.S.​

Afvalzorg en YP Your Partner werken al jarenlang samen. Samen hebben we al vele projecten mogen afronden. Zo nu ook het project ‘Fakkel Schoteroog’.

Fakkel Schoteroog

Ooit was Schoteroog een oude gemeentelijke stortplaats. Na sluiting in 1998 heeft Afvalzorg de locatie gesaneerd, veilig afgewerkt en heringericht tot een prachtig gebied waar je heerlijk kunt vertoeven.Stortgas ontstaat door natuurlijke processen in stortlocaties, het stortgas van deze voormalige stortlocatie wordt gereinigd en opgewaardeerd naar schoon gas van aardgaskwaliteit. Het gas dat niet kan worden benut, wordt op hoge temperatuur verbrand in een fakkel, het affakkelen.

De 3 A’s

Engineer van YP Your Partner, Johan van der Meulen: “Ik heb regelmatig contact met Sonny op den Kelder van Afvalzorg, door de vele samenwerking, al ruim 20 jaar, hebben we vaak genoeg aan een korte toelichting. Het is een fijne samenwerking”. Op basis van ons systeem C.A.R.S wordt de niet bruikbare gasvorming van het afval bij Recreatiegebied Schoteroog afgefakkeld. Blowers en kleppen in de installatie zorgen er voor dat met de juiste verhouding tussen gas en lucht de fakkeltemperatuur constant wordt gehouden. Bij het overschrijden van grenswaarden of alarmwaarden wordt het affakkelen gestopt en wordt de klant hierover ingelicht door het C.A.R.S systeem.

Afval affakkelen voor Afvalzorg, de 3 A’s, is een project waar al meerdere keren de samenwerking in opgezocht is. Dit is het derde affakkelsysteem dat Afvalzorg in samenwerking met YP Your Partner naar grote tevredenheid heeft afgewikkeld. Inmiddels zijn we gestart met een nieuw project affakkelen voor locatie Braambergen.

C.A.R.S Schoteroog - Afvalzorg

C.A.R.S Schoteroog – Afvalzorg