Alle lichten op groen

Alle lichten op groen voor Meander Medisch Centrum

Afgelopen weekend vond de jaarlijkse noodstroomtest van Meander Medisch Centrum plaats. Ook dit jaar was het een succesvolle beproeving en gingen alle lichten weer op groen. Het maakt de ambitie van Meander werkelijkheid: elke dag de beste zorg leveren.

Jaarlijkse stroomtest voor Meander Medisch Centrum

In december 2013 werd de noodstroomvoorziening van het nieuw gebouwde Meander Medisch Centrum te Amersfoort in bedrijf gesteld. YP Your Partner heeft in opdracht van Heijmans Utiliteit de automatisering hiervan gerealiseerd. Met de jaarlijkse noodstroomtest beschikt het ziekenhuis over het meest betrouwbare energiebeheersysteem en biedt het uitstekende zorg aan de ruim 320.000 inwoners in de regio.

Grip op het energiebeheer met C.A.R.S

Het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S verzorgt app- en webbased het complexe energiebeheer van meerdere ziekenhuizen, waaronder van Meander en het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het meet- en regelsysteem monitort en beheert het hoog- en middenspanningsnet. Bij acute storingen in het openbare net wordt de energiecentrale uit veiligheid afgeschakeld. Volautomatisch start C.A.R.S binnen enkele seconden de noodstroomaggregaten zodat ziekenhuizen volledig zelfstandig functioneren en daardoor elke dag de beste zorg kunnen leveren.

 

Bekijk de videoVideo noodstroomvoorziening Meander Medisch Centrum - YP Your Partner

Nieuwsgierig naar de noodstroomvoorziening?Bekijk de inbedrijfname van de noodstroomvoorziening in 2013.