Cocktail van chemicaliën

Als gevolg van een brand bij Chemie-Pack zijn noodzakelijke bluswerkzaamheden verricht. Hierbij zijn grote hoeveelheden chemicaliën en met chemicaliën verontreinigd bluswater in de bodem terechtgekomen. Om de bodem weer schoon te krijgen, is in samenwerking met Heijmans Wegen Bodemspecialismen B.V. een grondwaterzuiveringsinstallatie met C.A.R.S aangelegd.

Cocktail van chemicaliën

De bodem is verontreinigd met een cocktail van chemicaliën. Kenmerkend voor deze cocktail is dat er stoffen in voorkomen met verschillende (bodem)chemische, fysische en toxicologische eigenschappen. Om het reinigingsproces efficiënt te laten verlopen, monitort C.A.R.S de kritieke debiet- en druksensoren.

Inzicht

Het intelligente informatie- en beheersysteem logt debieten, overdrukken, onderdrukken, flowmeters, schakelmomenten, storingen en bedrijfsuren. Hiermee geeft C.A.R.S inzicht in het volledige gebruik van pompen, luchtpunten en andere systeemcomponenten.

Elke seconde telt

Op basis van inzichten die C.A.R.S biedt, kunnen de gebruikers van Heijmans Wegen Bodemspecialismen B.V. de installatie direct en zelfs op afstand aanpassen. Dit met als resultaat een slimmere, snellere en efficiëntere grondwaterzuiveringsproces.

Cookies op de website van YP Your Partner

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons privacy statement.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen