YPYourPartner TIVHardenberg

Dertig bedrijven op de koffie

Van 17 tot en met 19 september stonden wij op de Technische Industriële Vakbeurs in Hardenberg. We namen bezoekers en medestandhouders mee in de mogelijkheden en kansen van IIoT, Predictive Maintenance en Cloud Computing. Uiteraard wezen wij hen daarbij op onze totaaloplossing voor monitoring en control: C.A.R.S.

Duitse interesse

Op de slotdag mochten we op onze stand maar liefst 30 bedrijven begroeten. De voertaal was Duits. Want naast de leden van Verenigde Maakindustrie Oost en Innovatiecluster Drachten was het Metaal- en machinebouwnetwerk Noordwest-Duitsland uitgenodigd.

Onder het genot van een kopje koffie voerden we interessante gesprekken over de toegevoegde waarde van C.A.R.S voor de machine- en apparatenbouw. Ons in eigen huis ontwikkelde software-platform monitort, controleert en stuurt op afstand. Het koppelt en analyseert alle data en voorspelt de onderhoudsbehoefte.

Predictive Maintenance

Dit laatste, de predictive maintenance, was een veelbesproken onderwerp op de beurs. Aan de hand van automatisch verzamelde data wordt voorspeld wat het meest geschikte moment voor onderhoud is.

‘Voorspellend onderhoud’ heeft meerdere voordelen. Aan de ene kant vergroot het de betrouwbaarheid van uw machinepark door vroegtijdige signalering van storingen. Aan de andere kant bespaart u kosten door minder correctief onderhoud én minder onnodig preventief onderhoud. Onze reactie op vragen en opmerkingen was dan ook steevast: Ook hier biedt C.A.R.S de oplossing.

Onze meest recente verhalen: