De dubbele kracht van de Digital Twins

Wat zijn Digital Twins en wat kun je er mee? Die vragen beantwoorden we deze maand in onze kennisbank. De term ontstond in 2016 toen onderzoeksbureau Gartner er aandacht aan schonk in de top-10 van technologietrends voor 2017.

Het bureau voorspelde dat binnen drie tot vijf jaar miljarden objecten een digitale tweelingbroer zouden hebben; een dynamisch softwaremodel van een fysiek apparaat of systeem. Sindsdien nam de ontwikkeling inderdaad een hoge vlucht.

Feitelijk zijn de installaties in ons software-platform C.A.R.S ook eenvoudige Digital Twins. Binnen C.A.R.S helpt de virtuele versie om inzicht te krijgen in het lopende proces. Met C.A.R.S en aanvullende data-analyse kun je ze inzetten om de uitrol van het Internet of Things te optimaliseren. Door de informatie uit de sensoren te combineren met de Digital Twin kunnen engineers achterhalen wat de best mogelijk technische verbeteringen aan installaties zijn.

Meer weten over de mogelijkheden en voordelen van de digitale tweelingbroertjes? Lees dan verder op onze kennisbank. Of neem contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen graag.