,,Drachster innovatie werpt vruchten af”

,,Drachtster innovatie werpt vruchten af” kopt de Leeuwarder Courant vrijdag 16 december. Donderdag 15 december presenteerde het Innovatiecluster Drachten (ICD) mooie resultaten met big data en 3D printing.

,,Drachster innovatie werpt vruchten af”

De partners van het ICD slaan de handen ineen, of beter gezegd, de kennis ineen om van big data ,,smart” data te maken. Verzamelde data uit verschillende bronnen kan worden gebruikt om storingen of ziektes te voorkomen voordat het te laat is.  Samenwerken loont

Algoritme-ontwikkeling

Een aantal partners van het ICD hebben gewerkt aan voorspellende algoritmes binnen één gezamenlijke ontwikkelomgeving. YP Your Partner heeft, als één van de partners van het ICD, meegewerkt aan de ontwikkeling van een algoritme die data automatisch analyseert en valideert in één platform: het ICDfit Model. Dit om afwijkende patronen op te sporen.

Betekenis geven aan big data

De ICD-leden geven samen betekenis aan big data. Zo liet Delta Instruments een apparaat zien dat op basis van melkmonsters kan voorspellen of een koe een lebmaagverdraaiing of ketosis (slepende melkziekte) ontwikkelt. En YP Your Partner toonde hoe je aan de big data van het UMC Groningen, twintig miljoen metingen per kwartier op het elektriciteitsnetwerk, betekenis geeft zodat het ziekenhuis ruim van te voren ziet aankomen welke van haar vele installaties in storing dreigt te vallen.

Bekijk hoe het ICD betekenis geeft aan big data: https://youtu.be/LpqryNuGLaY