Goed rioolbeheer zorgt voor nog meer waterplezier

Goed rioolbeheer zorgt voor nog meer waterplezier in Landal Het vennenbos

Met 523 bungalows midden in de natuur geeft Landal Het Vennenbos een heerlijk verblijf voor jong en oud. Het park biedt bezoekers subtropisch en natuurlijk waterplezier. Maar diezelfde bezoekers zorgen ook voor verontreiniging en ontlasting. Tot voor kort had het Landal park problemen met het rioolgemaal, waardoor het (afval)water niet goed verpompt kon worden. Dankzij de samenwerking tussen Dynniq, Vandervalk+degroot en YP Your Partner zijn we tot een oplossing gekomen. De bezoekers genieten nu volop van een natuurlijk schoon park en ‘veilig’ water.

De situatie is ter plaatse door Dynniq en Vandervalk+degroot geïnventariseerd. Beide technologiebedrijven zijn gespecialiseerd in intelligente oplossingen voor de infrastructuur: Eén in het vormgeven, engineeren, realiseren en beheersen van o.a. gemalen en de ander voor efficiënte onderhoud en service. In de probleemanalyse is gekeken naar het materiaal en de besturing in het hoofdgemaal. Hieruit is gebleken dat de pompen door verontreiniging regelmatig vastliepen en het lastig was te monitoren.

Oplossing

Om het hoofdgemaal in de toekomst betrouwbaarder te monitoren, is gekozen voor C.A.R.S visualisatieschermen en een koppeling tussen besturing en visualisatie. Met het vervangen van de pompen en de buitenkast met besturing dient het probleem opgelost te zijn. Om deze oplossing te bevestigen en daarna het proces optimaal te kunnen beheren, verzamelt C.A.R.S op intuïtieve wijze meetgegevens en geeft die weer in tabellen en grafieken. Zo krijgt Dynniq een overzicht van de draaiuren, debiet, schakelingen en alarmen.

C.A.R.S dynamisch GIS viewer

C.A.R.S een dynamische geografisch informatiesysteem (GIS). Naast inzicht door meetgegevens, hebben gebruikers te allen tijde het volledig overzicht in eigen gebied. Op locatie en op afstand kan de gebruiker direct handelen en digitaal pompen besturen en setpoints wijzigen. Met deze oplossing kan Dynniq goed rioolbeheer aanbieden, zodat bezoekers nóg meer plezier ervaren in Landal Het Vennenbos.


Wat is C.A.R.S ?

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl