Goed rioolbeheer zorgt voor nog meer waterplezier in Landal Het Vennenbos

22-05-2018

Met 523 bungalows midden in de natuur geeft Landal Het Vennenbos een heerlijk verblijf voor jong en oud. Het park biedt bezoekers subtropisch en natuurlijk waterplezier, maar dezelfde bezoekers zorgen ook voor verontreiniging en ontlasting. Tot voor kort had Het Vennenbos van Landal GreenParks te Hapert problemen met het hoofdrioolgemaal, waardoor het (afval)water niet goed verpompt kon worden. Door vakkundige kennis bijeen te brengen zijn Dynniq, Vandervalk+degroot en YP Your Partner tot een oplossing gekomen, zodat de bezoekers kunnen blijven genieten van al het water in en rondom het park.

Goed rioolbeheer zorgt voor nog meer waterplezier

De situatie is ter plaatse door Dynniq en Vandervalk+degroot geïnventariseerd. Beide technologiebedrijven zijn gespecialiseerd in intelligente oplossingen voor de infrastructuur: Eén in het vormgeven, engineeren, realiseren en beheersen van o.a. gemalen en de ander voor efficiënte onderhoud en service. In de probleemanalyse is gekeken naar het materiaal en de besturing in het hoofdgemaal. Hieruit is gebleken dat de pompen door verontreiniging regelmatig vastliepen en het lastig was te monitoren.

Oplossing

Om het hoofdgemaal in de toekomst betrouwbaarder te monitoren, is gekozen voor C.A.R.S visualisatieschermen en een koppeling tussen besturing en visualisatie. Met het vervangen van de pompen en de buitenkast met besturing dient het probleem opgelost te zijn. Om deze oplossing te bevestigen en daarna het proces optimaal te kunnen beheren, verzamelt C.A.R.S op intuïtieve wijze meetgegevens en geeft die weer in tabellen en grafieken. Zo krijgt Dynniq een overzicht van de draaiuren, debiet, schakelingen en alarmen.

C.A.R.S dynamisch GIS viewer

C.A.R.S een dynamische geografisch informatiesysteem (GIS). Naast inzicht door meetgegevens, hebben gebruikers te allen tijde het volledig overzicht in eigen gebied. Op locatie en op afstand kan de gebruiker direct handelen en digitaal pompen besturen en setpoints wijzigen. Met deze oplossing kan Dynniq goed rioolbeheer aanbieden, zodat bezoekers nóg meer plezier ervaren in Landal Het Vennenbos.