Studenten genieten volop van techniek

Enthousiast, nieuwsgierig en gedreven reageerden de 55 eerstejaarsstudenten Elektrotechniek van de NHL tijdens de High Tech Safari van het Innovatiecluster Drachten. Oog-in-oog stonden ze met de modernste product-, ict,- en procestechnologieën.

Studenten genieten volop van techniek

Afgelopen woensdag openden BD Kiestra, Delta Instruments en YP Your Partner hun deuren om de studenten te boeien met de laatste technologieën. Geïnteresseerd reageerden ze op het verhaal over ‘de smart cow’ van Delta Instruments. Nieuwsgierig waren ze naar de HoloLens: een baanbrekende technologie gepresenteerd door YP Your Partner. En gedreven liepen ze rond tijdens de rondleiding bij BD Kiestra. Een high tech bedrijf gespecialiseerd in medische technologieën.

Werken aan oplossingen voor morgen

Werken bij één van de bedrijven van het Innovatiecluster Drachten betekent bijdragen aan de oplossingen voor de grote uitdagingen van de toekomst. Met High Tech Safari’s ervaren de studenten zelf hun carrièrekansen in Noord-Nederland. Uitdagingen en kansen op het gebied van: remote sensoring, big data, 3D metal printing, robotics, visual intelligence en all electric propulsion.