Hoe houdt YP Your Partner de vinger aan de pols bij het UMCG?

Het Universitair Medisch Centrum Groningen is één van de grootste werkgevers van het Noorden. Het draagt de dagelijkse zorg voor 1.300 patiënten en er zijn 10.000 mensen werkzaam. Betrouwbaar energiebeheer is van essentieel belang.
In 2009 heeft het UMCG YP Your Partner gevraagd het verouderde schakelsysteem te vervangen door het webbased meet- en regelsysteem C.A.R.S.
Hoe houdt YP Your Partner de vinger aan de pols bij het UMCG?
“De samenwerking met YP Your Partner hebben wij als zeer plezierig ervaren. Volledig binnen de afgesproken tijd en budget is het gebruikersvriendelijk systeem C.A.R.S geleverd”, aldus de heer Roelof Steffens, projectleider Bouw & Infrastructuur UMCG. Met het web-based meet- en regelsysteem is het energiebeheer van het UMCG ontzettend modern en flexibel geworden. Bovendien kan er veel beter en sneller worden ingegrepen bij calamiteiten.

Directe herkenning van acute storingen

Met C.A.R.S houdt het UMCG de bijna 700 verdeelinrichtingen nauwlettend in de gaten. Bij acute storingen in het openbare net wordt de UMCG-energiecentrale uit veiligheid afgeschakeld en valt het UMCG-net spanningsloos. Binnen enkele seconden worden de noodstroomaggregaten volledig automatisch opgestart. Het hele ziekenhuis kan volledig zelfstandig door blijven functioneren. Een veilig gevoel voor zowel de patiënten als de medewerkers.