Slimme samenwerkingen met innovatieve oplossingen

“Waar we voorheen 10 jaar nodig hadden voor het saneren van 13.500 kubieke meter, kunnen we met thermische bodemsanering dat nu binnen één jaar doen”, vertelt Manuel Tiehuis, werkvoorbereider HMVT. “Om de sanering efficiënt te laten verlopen, is constante monitoring van groot belang.”

Slimme samenwerkingen met innovatieve oplossingen

Slimme samenwerkingen met innovatieve oplossingen zorgen voor gewenste resultaten.  HMVT rust de saneringslocaties uit met C.A.R.S. “Met het informatie- en besturingssysteem van YP Your Partner kunnen we op afstand zaken als lucht- en waterdoorstroming, temperaturen, ph-waardes en uptime meten en zo nodig bijsturen”, zegt Tiehuis.

Tijdsbesparing door thermische bodemsanering

Volgens Manuel is thermische bodemsanering een zeer innovatieve en efficiënte methode. “Thermische bodemsanering houdt in dat de installatie de grond en het grondwater tot boven de 100 graden Celsius verwarmt. Zodra de grond aan de kook is, borrelt de verontreiniging vanzelf naar boven. De vervuilde gassen die hierbij vrijkomen, zuigen de installaties van HMVT af en worden daarna gekoeld met een stoomcondensator. Het garandeert een optimaal saneringsrendement.”

Constante procescontrole

Het opwarmen van de grond dient zeer nauwkeurig te gebeuren. Het vraagt daarom om constante procescontrole en bijsturing wanneer nodig. 24/7 helpt C.A.R.S de gebruikers van HMVT bij het monitoren en besturen van de installatie. “Op het moment dat de installatie in storing staat, ontvangen we bij HMVT dankzij C.A.R.S een melding, zodat we direct kunnen ingrijpen!”