Slimme samenwerkingen met innovatieve oplossingen

Saneringsmethode van HMVT bespaart op tijd en kosten dankzij C.A.R.S

De nieuwe saneringsmethode van HMVT bespaart sinds de samenwerking met YP Your Partner op tijd en kosten. Volgens Manuel van Tiehuis – werkvoorbereider HMVT – is constante monitoring van groot belang om de sanering efficiënt te laten verlopen. Voorheen waren er 10 jaren nodig voor het saneren van 13.500 kubieke meter grond. “Met de nieuwe thermische saneringsmethode kunnen binnen één jaar hetzelfde bereiken”, vertelt Manuel.

Slimme samenwerkingen met innovatieve oplossingen zorgen voor gewenste resultaten, dat bewijst dit project maar weer.  HMVT rustte de saneringslocaties uit met C.A.R.S en bespaarde per direct al op kosten en tijd. “Met het informatie- en besturingssysteem van YP Your Partner kunnen we op afstand zaken als lucht- en waterdoorstroming, temperaturen, pH-waardes en uptime meten en zo nodig bijsturen”, geeft Manuel in ons interview aan.

Tijdsbesparing door nieuwe saneringsmethode

Volgens Manuel is thermische bodemsanering een zeer innovatieve en efficiënte methode. “Thermische bodemsanering houdt in dat de installatie de grond en het grondwater tot boven de 100 graden Celsius verwarmt. Zodra de grond aan de kook is, borrelt de verontreiniging vanzelf naar boven. De vervuilde gassen die hierbij vrijkomen, zuigen de installaties van HMVT af en worden daarna gekoeld met een stoomcondensator. Het garandeert een optimaal saneringsrendement.”

Constante procescontrole

Het opwarmen van de grond dient zeer nauwkeurig te gebeuren. Het vraagt daarom om constante procescontrole en bijsturing wanneer nodig. 24/7 helpt C.A.R.S de gebruikers van HMVT bij het monitoren en besturen van de installatie. Op het moment dat de installatie in storing staat, ontvangt HMVT dankzij C.A.R.S een melding, zodat directe actie mogelijk is en erger voorkomen kan worden.


Wat is C.A.R.S ?

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl