Zelfvoorzienende afvalwaterzuivering

Zelfvoorzienende afvalwaterzuivering voor Afmitech Friesland

Het Friese recreatieschap heeft ‘De Marrekrite’ – het drijvende afvalwaterzuivering verwerkingsstation in gebruik genomen. De installatie van Afmitech Friesland zuivert het vuilwater ter plekke en loost het zelfde water vervolgens schoon op het oppervlaktewater. C.A.R.S, het informatie -en besturingssysteem van YP Your Partner controleert en waarborgt alle processen in en rondom de Marrekite.

Op het drijvende afvalwaterzuiveringsstation is een BAAS geplaatst, het Bever Autarkisch Afvalwater Station. Met het verwerkingsstation kan onderweg de vuilwatertank worden leeggezogen. Watersporters hoeven hierdoor niet meer naar een jachthaven toe om hun vuilwater aan te bieden.

 

Duurzame afvalwaterzuivering

Duurzaamheid staat bij het afvalwaterstation voorop. De afvalstoffen worden door middel van een biologisch proces afgebroken. Het gezuiverde water wordt extra gefilterd om bacteriën en zwevende stoffen te verwijderen en de opwekking van de benodigde energie gebeurt middels zonnepanelen. Daardoor kan het systeem onafhankelijk van het net functioneren.

 

Volledige controle door C.A.R.S

Op afstand meet C.A.R.S de in- en uitgaande stoffen en processen. Op deze manier houdt Afmitech Friesland BV de volledige controle en worden ongewenste lozingen voorkomen. Hiermee levert de zuivering een grote bijdrage aan de verbetering van het Friese (zwem)water.

 


Wat is C.A.R.S ?

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl