Wie doet de openbare verlichting aan? En wanneer?

De gemeente Lelystad heeft jaren geleden voor dé procesbewaker C.A.R.S gekozen. De C.A.R.S hoofdpost wordt ingezet voor het monitoren en beheren van openbare verlichting, sluizen, rioolgemalen, tunnels, fonteinen en dergelijke. Benieuwd hoe de hoofdpost C.A.R.S het licht aan en uit doet?

Wie doet de openbare verlichting aan? En wanneer?

Wie doet het licht aan? De hoofdpost C.A.R.S is volgens de heer van Betten, beheerder bij gemeente Lelystad, dé procesbewaker voor de openbare orde. Het informatiesysteem voorkomt verspilling en garandeert service. “Het op afstand kunnen inbellen op de installatie scheelt veel onnodige werktijd en kilometers. Daarnaast is onze service naar de bewoners toe nu optimaal, omdat wij vrijwel direct op storingen kunnen reageren.”

Veiligheid op nummer één

De C.A.R.S hoofdpost is een intelligent beheersysteem dat alles in de gaten houdt, registreert en waarschuwt als er iets dreigt mis te gaan. Drie elementen die van belang zijn voor de openbare verlichting. Om ongelukken te voorkomen is licht noodzakelijk. De C.A.R.S hoofdpost slaapt dan ook nooit en waakt over de bewoners van Nederland.

Té veel licht zorgt voor verspilling

Openbare verlichting heeft voortdurend sturing nodig. Om verspilling tegen te gaan registreert het besturingssysteem C.A.R.S bruikbare informatie. Toegankelijkheid en eenvoud staat bij de informatievoorziening centraal. Deze data wordt omgezet in rapportages waar onder andere het verbruik, branduren en mogelijke storingenhistorie overzichtelijk worden weergegeven.

C.A.R.S doet zowel het licht aan als uit. De kernwoorden monitoring, sturing en waken staan hierbij centraal. De C.A.R.S hoofdpost vermijdt verspilling en biedt service naar de bewoners toe.

Cookies op de website van YP Your Partner

Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons privacy statement.

Privacy statement | Sluiten
Instellingen