Plezierig recreëren in en aan schoon oppervlaktewater

Plezierig recreëren in en aan schoon oppervlaktewater

Met de Bever Autarkisch Afvalwater Station (BAAS) zorgen Afmitech Friesland en YP Your Partner samen voor schoon oppervlaktewater. Door de drijvende afvalwaterzuivering kunnen vaarrecreanten onderweg hun vuilwatertank legen en daarna weer verder varen en ontspannen op de Friese meren. Bekijk de video waar Jan Boele de Jong, directeur Afmitech Friesland BV, met een glimlach van oor tot oor vertelt over dit ‘prachtige’ project.

Begin dit jaar is de BAAS in gebruik genomen door Recreatieschap Marrekrite, de initiatiefnemer van dit project. De installatie van Afmitech Friesland BV met het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S van YP Your Partner zuivert het vuilwater ter plekke en loost het schoon op het oppervlakte. Hierdoor hoeven recreanten niet meer naar jachthavens om hun vuilwater aan te bieden, maar kunnen watersporters verantwoord op locatie hun afvalwater lozen.

Schoon oppervlaktewater door de BAAS ,,’T is prachtig!”

Voor het monitoren en bedienen van de BAAS gebruikt Afmitech Friesland het C.A.R.S systeem van YP Your Partner. ,,C.A.R.S is een applicatie waarbij je op afstand de BAAS kan inlezen en indien nodig instellingen kan wijzigen. Als wij op locatie metingen verrichten en instellingen moeten wijzigen, kan dat met C.A.R.S direct op afstand gebeuren”, legt Jan Boele uit. Naast het op afstand bedienen van de installatie, krijgen Afmitech en zijn klanten ook inzicht in het proces door C.A.R.S. ,,Waar we ook zijn, we krijgen direct een melding als de BAAS in storing staat of niet gewenst functioneert. Ook onze klanten kunnen een melding binnenkrijgen en bijvoorbeeld zien hoeveel kuub water wordt ingenomen. ‘T is prachtig!”, zegt De Jong.

 

Arcadis en YP Your Partner zorgen voor efficiënte grondsanering

Arcadis en YP Your Partner zorgen voor efficiënte grondsanering

Op een voormalig petrochemisch terrein in Frankrijk – met meer dan 1.000 ton verontreiniging in de grond – saneert Arcadis gemiddeld 110 ton per jaar middels efficiënte reinigingsprocessen oftewel grondsanering. Zo zijn de installaties uitgerust met het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S voor data-acquisitie, data-analyse en geautomatiseerde besturing. Mede dankzij C.A.R.S maakt Arcadis strategische en doeltreffende keuzes om optimaal te voldoen aan de klantvraag.

Totaalpakket grondsanering: van ontwerp tot en met onderhoud

Het voormalig petrochemische terrein in Frankrijk is zwaar verontreinigd met benzeen en cyclohexaan. Voor efficiënte en effectieve sanering biedt Arcadis een totaalpakket: ontwerp, constructie, levering, installatie, testen, uitvoeren, monitoren en onderhoud. Om het gebied opnieuw een functie te kunnen geven, behandelt Arcadis de grond met SVE (Soil Vapor Extraction), MPE (Multiple Phase Extraction), airsparging en thermische oxidatie.

Optimaal voldoen aan de klantvraag

Voor geautomatiseerde besturing en data-acquisitie gebruikt Arcadis het door YP Your Partner geleverde SCADA-systeem C.A.R.S. “Met C.A.R.S verzamelen wij essentiële data voor het volgen van de sanering en het besturen van de diverse onderdelen van de installatie. C.A.R.S verzamelt op een inzichtelijke wijze al deze informatie. De uitgebreide data-acquisitie door C.A.R.S is essentieel in het maken van strategische keuzes voor de aanpak waardoor wij optimaal aan de klantvraag kunnen voldoen”, vertelt Geert Wijn, Senior Specialist bij Arcadis Nederland BV.

Perfect gerijpte bananen

YP Your Partner en VDH Products ontwikkelen bananenrijper voor perfect gerijpte bananen

Consumenten willen ready to eat fruit bewijzen supermarkten en onderzoeken hierna. Vaak is het probleem te weinig opslagcapaciteit om fruit gedurende een langere periode te bewaren. Hiervoor hebben VDH en YP Your Partner een oplossing bedacht: een op afstand bedienbare bananenrijpregelaar.

Deze bananenrijpregelaar wordt wereldwijd geleverd aan bedrijven als Chiquita, Dole en Fyffes. Door de vruchtbare samenwerking tussen onze bedrijven zijn we in drie jaar tijd actief in meer dan 20 verschillende landen. Zowel ter land als ter zee wordt deze fantastische oplossing ingezet om bananen perfect gerijpt aan supermarkten te leveren.

Win-win situatie door gerijpte bananen

“Deze samenwerking is voor ons beide een win-win situatie. Wij spreken elkaars taal. De experts van YP Your Partner hebben aan een half woord genoeg.”

Elk rijpingsbedrijf heeft zijn eigen recept ontwikkeld om bananen perfect te kunnen rijpen. Zij willen graag gele bananen leveren aan supermarkten met een tipje groen. Het rijpingsrecept van bananen is onder andere afhankelijk van het land van herkomst. Het informatiesysteem C.A.R.S werd door YP Your Partner aangepast voor de rijping van bananen, zodat VDH nu aan alle wensen van de rijpingsbedrijven kan voldoen. Bovendien voorziet het softwarepakket de bedrijven van veel extra informatie. Hierdoor kunnen zij hun productieprocessen nog beter op elkaar afstemmen.

Co-creatie zorgt voor kostenbesparing

Voor het opstarten en ondersteunen van nieuwe projecten, zoals recent in Zuid- Afrika, hoeven er geen medewerkers van VDH meer op het vliegtuig te stappen. Alles is dankzij de software van YP Your Partner op afstand regelbaar. Dat maakt deze co-creatie ook nog eens kostenbesparend en duurzaam. Zo konden VDH en YP Your Partner binnen drie jaar de producten uitrollen in meer dan 20 landen wereldwijd.

Wie doet de openbare verlichting aan? En wanneer?

Wie doet de openbare verlichting aan?

De gemeente Lelystad telt ongeveer 80.000 inwoners en is ongeveer 80.000 hectare groot.
Stel je voor dat je voor deze gemeente alle lichtpunten moet beheren. Dat is een beste klus.
Jan Betten zet zich al tijden in voor de gemeente en zou niet zonder informatiesystemen kunnen en willen werken. 

“Een installatie zonder onnodige werktijd en kilometers, waardoor de service naar de bewoners toe optimaal is”, aldus meneer Betten, beheerder bij gemeente Lelystad. Bijzonder belangrijk bij de keuze van de gemeente was dat het informatiesysteem kan communiceren met alle bestaande installaties in het veld, zonder dat er iets hoeft te worden vervangen aan dataloggers of modems. Vandaar de keuze voor een C.A.R.S hoofdpost van YP Your Partner.

C.A.R.S doet de openbare verlichting volledig automatisch aan en uit

De C.A.R.S hoofdpost is een intelligent beheersysteem dat alles in de gaten houdt, registreert en waarschuwt als er iets dreigt mis te gaan. Drie elementen die van belang zijn voor de openbare verlichting. Om ongelukken te voorkomen is licht noodzakelijk. De C.A.R.S hoofdpost slaapt dan ook nooit en waakt over de bewoners van Nederland.

Mens en dier genieten van het oceanium

Mens en dier genieten optimaal van water bij het Oceanium

Het Oceanium te Rotterdam is met ruim 1,6 miljoen bezoekers per jaar één van de populaire attracties in Nederland. Dankzij C.A.R.S en Verhoeve Milieu en Water kunnen mens en dier genieten van helder en schoon water, benieuwd hoe? Lees dan verder.

In het Oceanium circuleert acht miljoen liter zeewater. Dankzij een uniek recyclingsysteem wordt elke twee uur de totale waterhoeveelheid gefilterd en rondgepompt.

Genieten van helder en schoon water

Verhoeve Milieu & Water installeerden voor de waterzuivering twee ozoninstallaties. Een terplekke geïnstalleerde C.A.R.S unit en een C.A.R.S hoofdpost zorgen samen dat de Ozon installaties optimaal blijven functioneren. Zo kunnen de bewoners (o.a. haaien, tropische vissen, koralen, koningspinguïns, zeeleeuwen en de ijsberen), genieten van helder en schoon water en hoeft maandelijks maar een deel van het zeewater te worden vervangen.

Bekijk het zelf!

Wil jij omringd worden door snelle haaien, nieuwsgierige zeeschildpadden, zwevende roggen en eigenwijze pinguïns? Bekijk de video waarin wij jou laten kennismaken met deze fascinerende waterwereld.