Betrouwbare data zorgt voor uitstekende advisering

De allerbeste apparatuur is nodig voor betrouwbare waterkwaliteitsmetingen. Daarom test Tauw BV zijn meetapparatuur voor onder andere afvalwater bij de Twellowse beek en verzamelt deze gegevens met C.A.R.S.

De Twellowse beek vormt voor Tauw BV een perfecte proeflocatie om apparatuur te testen. ,,Met de aanwezige kast, de meetapparatuur van Tauw BV en het informatiesysteem C.A.R.S van YP Your Partner BV kunnen we betrouwbare metingen verrichten, registreren en analyseren. We krijgen meer data én kennis over ons eigen apparatuur. Met deze kennis kunnen we onze klanten beter adviseren”, zegt Jeroen van den Berg, projectleider Tauw BV.

Betrouwbare informatie

De allerbeste apparatuur is nodig voor betrouwbare waterkwaliteitsmetingen. Daarom test Tauw BV zijn meetapparatuur voor onder andere afvalwater bij de Twellowse beek. Uit deze beek haalt het advies- en ingenieursbureau informatie over de mate van watervervuiling door het meten van nitraat en chemisch zuurstofverbruik. Hoe hoger het chemisch zuurstofverbruik, hoe vervuilder het water.

Uitstekende advisering

Elke minuut verzamelt C.A.R.S nauwkeurig de parameters die binnenkomen uit de meetapparatuur van Tauw BV, zoals: NO3, NO2, CODeq, BODeq, DOCeq en TOCeq. Op basis van deze gegevens analyseert Tauw BV de uitkomsten en test hiermee zijn eigen apparatuur. Zo zorgt het advies- en ingenieursbureau voor betrouwbaar meetapparatuur met als resultaat: uitstekende advisering.