Doorontwikkeling met frequentieregelaar zorgt voor meer inzicht in C.A.R.S-unit

Samenwerking staat bij YP Your Partner hoog in het vaandel. Samenwerken met partners is voor ons hét sleutelwoord dat de kern vormt van al onze activiteiten. En met ‘samen’ gaan wij heel ver. Bij ons is dat niet alleen een woord, maar een handelswijze die de kern van de samenwerking vormt. In samenwerking met Remondis en gemeente Zevenaar heet dit geleid tot meer inzicht en een efficiëntieslag vanuit de frequentieregelaar naar de C.A.R.S-unit.

Vanuit de frequentieregelaar van Yaskawa wordt er verbinding gemaakt met Modbus/TCP naar de C.A.R.S-unit. Hierdoor is het niet meer nodig om meerdere kabels voor de verbinding te gebruiken. Door de ethernetverbinding Modbus/TCP is de bedrading teruggebracht naar één kabel. Een enorme efficiëntieslag voor het aanleggen van de frequentieregelaar.

Van inzicht naar overzicht

Naast het sturen van de C.A.R.S-unit kan deze nu tevens uitgelezen worden vanuit de frequentieregelaar. Het uitlezen in de C.A.R.S-unit geeft onder andere een duidelijke en specifieke omschrijving van een storingsmelding. Hiermee is het gelijk duidelijk welke storing en/of fout er optreed in de frequentieregelaar. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor uitlezen en eventueel schrijven van parameters in de frequentieregelaar, denk hierbij aan: actuele koppel, frequentie van een motor, vermogen en stroom.

Het uitlezen van de frequentieregelaar is hierdoor gemakkelijker en dit heeft geresulteerd in een duidelijk inzicht via C.A.R.S. Deze manier van uitlezen werd door YP Your Partner ook eerder uitgevoerd met andere merken frequentieregelaars, zoals Invertec.

In de praktijk gebruikt gemeente Zevenaar deze doorontwikkelingen voor een gemaal in hun gemeente. Een mooi voorbeeld van de samenwerking waar YP Your Partner voor staat en waar we in de toekomst graag samen op verder bouwen.

 

Volg ons op