Droge voeten houden in Gemeente Rijnwaarden

Gemeente Rijnwaarden, gelegen op het punt waar de Rijn ons land binnenkomt, is omgebouwd naar C.A.R.S. Het intelligente systeem van YP Your Partner geeft gemeente Rijnwaarden inzicht in en invloed op de hoeveelheid regen-, oppervlakte- en afvalwater.

Gemeente Rijnwaarden, gelegen op het punt waar de Rijn ons land binnenkomt, is omgebouwd naar C.A.R.S. Het intelligente systeem van YP Your Partner geeft gemeente Rijnwaarden inzicht in en invloed op de hoeveelheid regen-, oppervlakte- en afvalwater. Hierdoor houden de bewoners van gemeente Rijnwaarden droge voeten in het land van water.

Realtime monitoring

In een prachtige streek met veel water is realtime monitoring uiterst belangrijk. Sinds de fusering met gemeente Zevenaar gebruiken beide gemeenten C.A.R.S voor het monitoren en bedienen van een gezamenlijke hoofdpost met 63 rioolgemalen en randvoorzieningen.

Op afstand installaties bedienen

C.A.R.S monitort onder andere de binnenkomende hoeveelheid regen-, oppervlakte- en afvalwater. Het informatie- en besturingssysteem geeft daarmee de gemeenten volledig inzicht in het rioolstelsel en grondwater. Daarnaast beschikt C.A.R.S over een gebruikersvriendelijke interface. De gebruikers van C.A.R.S kunnen daardoor gemakkelijk en direct – op afstand – handelen.