Gaswinputten nauwlettend gemonitord bij Vermilion Harlingen

Vermilion Oil & Gas Netherlands BV (Vermilion) is een dochteronderneming van het Canadese bedrijf Vermilion Energy Trust dat olie en gas wint in Canada, Australië, Frankrijk en Nederland. Verspreid over Nederland wint het bedrijf gas uit ongeveer 32 gaswinputten. Vanuit de hoofdvestiging in Nederland worden alle gaswinputten door het C.A.R.S systeem gemonitord en geregeld.

Verspreid over Nederland wint het bedrijf gas uit ongeveer 32 gaswinputten. Deze putten zijn onbemand. Het gas wordt vanuit de putten verpompt naar vier bemande behandelinstallaties om vervolgens te worden verpompt naar Garijp of Harlingen. Op deze locaties wordt het gas klaargemaakt voor verkoop aan de Gasunie. De Gasunie verzorgt de juiste samenstelling voor het gebruik en levert het gas aan het energiebedrijf. Tot slot komt het behandelde gas via het leidingnet bij iedereen thuis.

Gaswinputten gemonitord en geregeld met C.A.R.S

Druk, gasflow, temperatuur en vochtpercentage worden gemeten en geregistreerd. Alarmen worden gemeld, bijvoorbeeld bij een te hoge of te lage gasdruk met C.A.R.S. Tijdens de gaswinning komt regelmatig condensvocht vrij. Dit condensvocht wordt opgeslagen. Wanneer een opslagtank vol is, wordt het water afgevoerd met tankauto’s. Het transportbedrijf dat dit verzorgt, wordt door C.A.R.S automatisch op de hoogte gesteld wanneer er weer een tank moet worden geleegd.