Groots waterspelen in nieuw olifantenverblijf Artis

Het nieuwe olifantenverblijf van Artis is geopend! Vanaf vandaag kunnen alle bezoekers het nieuwe buitenverblijf van de Aziatische olifanten ervaren. Het olifantenverblijf bevat 15 gedragsverrijkende objecten, waaronder een wirlpool. Aangezien olifanten graag in het water spelen én hun ontlasting en urine in laten lopen, is er een uitgebreid waterfilteringssysteem van Verhoeve Milieu en Water met het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S van YP Your Partner aangebracht.

Olifanten zoeken graag het water op, zeker als het warm is. Daarom is in het nieuwe buitenverblijf een grote vijver geplaatst. In het water komen onverwachtse bubbels naar boven waardoor beweging ontstaat in het water die uitdaagt tot spelen. Zo krijgen de olifanten prikkels die hun natuurlijke gedrag stimuleren. Dit alles heeft de werking van een whirlpool, maar dan tien maten groter.

Schoon en veilig water met C.A.R.S monitoring

Olifanten spelen, douchen en poepen in hetzelfde water. Daarom heeft Verhoeve Milieu en Water een waterfilteringssysteem aangebracht voor continue zuivering van de vijver. Om een schoon en veilig buitenverblijf te kunnen garanderen, monitort, beheert en bedient Verhoeve Milieu en Water de zuivering met C.A.R.S. De verzorgers hebben hierdoor 24/7 inzicht in de waterstatus en zorgen hiermee voor een optimaal verblijf voor de olifanten.

C.A.R.S softwareplatform voor Artis