Kinderen genieten van een spetterend waterballet

In opdracht van gemeente Smallingerland is er een nieuwe installatie en besturingskast met C.A.R.S geplaatst. Hierdoor heeft het plein weer zijn vertrouwde uitstraling waar kinderen kunnen genieten van een spetterend waterballet.

De fonteinen voor De Lawei in Drachten doen het weer! In opdracht van gemeente Smallingerland is er een nieuwe installatie en besturingskast met C.A.R.S geplaatst. Hierdoor heeft het plein weer zijn vertrouwde uitstraling met spuitende fonteinen.

Veiligheid

De fonteinen reageren op de hoeveelheid verkeer: hoe meer auto’s, hoe hoger de waterstralen. Bovendien is de installatie zo ingeregeld dat de fonteinen bacterievrij water spuiten, zodat kinderen er veilig kunnen spelen en er geen algen op de straatstenen groeien.

24/7 monitoring

Het door YP Your Partner ontwikkelde C.A.R.S systeem alarmeert direct als de fonteinen in storing staan. Daarnaast registreert het informatie- en besturingssysteem alle processen die in en uit de fonteinen gaan. De monteurs van de installatie krijgen hierdoor volledig inzicht in het functioneren van de fonteinen en kunnen direct bijsturen. De Lawei bezoekers en voorbijgangers zijn hierdoor verzekerd van een spetterend uitzicht!