Op de beursvloer telt elke seconde

Optiver is een Nederlandse onderneming op het gebied van handel in financiële derivaten. Op de beurs telt elke seconde voor het verschil tussen winst of verlies. Daarom zorgt C.A.R.S voor een constante toestroom van energie.

YP Your Partner leverde in samenwerking met ForTop uit Meppel het betrouwbare energiesysteem C.A.R.S voor het datacenter van Optiver. ForTop leverde alle meetapparatuur en YP Your Partner zorgde voor het energiebeheersysteem. C.A.R.S monitort het stroomverbruik en de temperatuur van alle computers voor de beurshandel. Verlichting, koeling, ventilatie en luchtbehandeling: alles wordt nauwkeurig in de gaten gehouden.

Inzicht en invloed op de beursvloer

Storingen worden ogenblikkelijk gemeld aan de bewaking die dag en nacht aanwezig is. Ook wordt het verbruik en de brandstofvoorraad van de noodstroomaggregaten bijgehouden. Bovendien kan dankzij het beheersysteem precies worden bepaald hoeveel noodstroom er nodig is. Zo kan er snel worden gereageerd dankzij C.A.R.S, want op de beurs is een seconde al gauw het verschil tussen winst of verlies.