Samen de natuur beschermen in de Wieringermeerpolder

Rondom de stortplaats in de Wieringermeerpolder wordt percolaatwater (regenwater vervuilt, doordat het door afval stroomt) uit tien strategisch gelegen putten onttrokken om lekken naar het grondwater te voorkomen. Voor de besturing van het gehele proces is een Hitachi PLC toegepast. C.A.R.S zorgt voor een betrouwbare sturing, monitoring en herkenning van storingen.

Het onttrokken percolaatwater wordt naar de eigen zuivering gepompt, waar het een biologische behandeling ondergaat voordat het in het naastgelegen oppervlaktewater wordt geloosd. De zuivering is gebouwd in 2003 en zodanig ontworpen dat het 20 m³/uur kan verwerken. Het afvalwater heeft een maximaal ammoniakgehalte van 900 milligram per liter. Na de behandeling ligt dit onder de 30 milligram per liter.

Volledige controle over de Waterzuivering

Voor de besturing van het gehele proces is een Hitachi PLC toegepast. De PLC maakt gebruik van de Dupline veldbus om de tien, over het gebied verspreidde, putten te kunnen monitoren en te sturen. De C.A.R.S hoofdpost zorgt voor een betrouwbare sturing, monitoring en herkenning van storingen.