‘R’-azend snelle dataverwerking

‘R’-azend snelle dataverwerking

28-06-2018

De hoeveelheid data wordt steeds groter, komt steeds sneller en kent steeds meer variaties aan dataverwerking. Daarnaast levert een bak aan data ons nog geen inzichten op. De data dient dan nog toch informatie te worden omgezet. Met de open-source softwareomgeving R is dit mogelijk geworden.

Één letter met eindeloze mogelijkheden en ideaal voor gegevensverwerking

R is een softwareomgeving voor statistische gegevensverwerking en grafieken en wordt voornamelijk voor grote data analyses uitgevoerd. R is het belangrijkste platform voor statistisch onderzoek en hierdoor populair bij YP Your Partner. De open source R-softwareomgeving is gratis te downloaden, kent een bijna onuitputtelijke hoeveelheid functies en daarnaast zijn de graphics in de softwareomgeving fraai weergegeven. Om die reden wordt er wereldwijd door veel universiteiten en professionele bedrijven met R gewerkt.

Predictive maintenance dankzij R

Wanneer een bepaald onderdeel van de installatie zoals bijvoorbeeld een filter of een pomp vervangen moet worden, komt er een melding in C.A.R.S naar voren. Dit zorgt voor een grote kostenbesparing, doordat er niet preventief onderhoud wordt uitgevoerd. De machine slimmer maken door gebruik van predictive maintenance is een van de doelen van C.A.R.S.

Het slimmer maken van de machines wordt gedaan door algoritmes met de data uit C.A.R.S te combineren. De algoritmes worden in R Script gezet en deze analyses worden teruggekoppeld in C.A.R.S. Binnen R zijn verschillende functies die de kwaliteit van de data kunnen borgen. Functies voor het herkennen van zelfs complexe patronen worden vervolgens ingezet voor het bepalen van de voorspellingen.