Arcadis en YP Your Partner zorgen samen voor efficiënte en effectieve grondsanering

Arcadis en YP Your Partner zorgen samen voor efficiënte en effectieve grondsanering

Mede dankzij C.A.R.S maakt Arcadis op het gebied van grondsanering strategische en doeltreffende keuzes om optimaal te voldoen aan de klantvraag. Op een voormalig petrochemisch terrein in Frankrijk saneert Arcadis gemiddeld 110.000 kubieke meter grond. Omdat de installaties zijn uitgerust met C.A.R.S voor de data-acquisitie, analyse en geautomatiseerde besturing wordt er gewerkt middels een efficient reinigingsproces.

Grondsanering nodig om een gebied een nieuwe functie te geven

Het voormalig petrochemische terrein in Frankrijk is zwaar verontreinigd met benzeen en cyclohexaan. Voor efficiënte en effectieve sanering biedt Arcadis een totaalpakket: ontwerp, constructie, levering, installatie, testen, uitvoeren, monitoren en onderhoud. Om het gebied opnieuw een functie te kunnen geven, behandelt Arcadis de grond met SVE (Soil Vapor Extraction), MPE (Multiple Phase Extraction), airsparging en thermische oxidatie.

Optimaal voldoen aan de klantvraag

Voor geautomatiseerde besturing en data-acquisitie gebruikt Arcadis het door YP Your Partner geleverde SCADA-systeem C.A.R.S. “Met C.A.R.S verzamelen wij essentiële data voor het volgen van de sanering en het besturen van de diverse onderdelen van de installatie. C.A.R.S verzamelt op een inzichtelijke wijze al deze informatie. De uitgebreide data-acquisitie door C.A.R.S is essentieel in het maken van strategische keuzes voor de aanpak waardoor wij optimaal aan de klantvraag kunnen voldoen”, vertelt Geert Wijn, Senior Specialist bij Arcadis Nederland BV.


Wat is C.A.R.S ?

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl