Drie Drentse gemeenten kiezen voor beheersysteem C.A.R.S van YP Your Partner
Aa en Hunze, Tynaarlo en Noordenveld kiezen voor beheersysteem C.A.R.S van YP Your Partner

YP voorkomt Babylonische spraakverwarring op IT-gebied

Begin er maar eens aan. Drie Drentse gemeenten (Noordenveld, Tynaarlo en Aa & Hunze) voeren het gezamenlijk beheer van ruim 300 gemalen in maar liefst 120 uitvoeringen, geïnstalleerd door 5 verschillende leverancier…

Dat geeft onherroepelijk problemen op het gebied van onderlinge data-uitwisseling. Tenzij de diverse gegevens op basis van het GWSW-woordenboek* tot uniforme output worden getransformeerd. Daar zijn we vanuit YP Your Partner samen met de gemeenten aan begonnen, en dat is gelukt!

Van der Galiën: “Door de data te bundelen en de installaties van de gemeenten met elkaar te vergelijken kunnen wij deze efficiënter laten draaien en voortijdig storingen elimineren.

Met de gezamenlijke hoofdpost zijn wij in staat om met dezelfde tijdsinzet de data van installaties van 3 gemeenten te verbeteren”.

Robert van der Galiën

Beheerder riolering en water, Gemeente Noordenveld

300 Gemalen communiceren voortaan in één en dezelfde taal

Ere wie ere toekomt. Robert van der Galiën en Ysbrand de Boer (Engineer bij YP Your Partner) losten het ‘Babylonische vertaalprobleem’ op. Door samen de actuele data van meer dan 5000 verschillende storingsmeldingen door te spitten, grondig te analyseren en van gemeenschappelijke en door GWSW geadviseerde omschrijvingen te voorzien, ontstond een helder beeld van de problematiek. De ‘nieuwe uniforme taal’ is vervolgens in de databases ingevoerd.

De hierdoor verkregen informatie draagt – zonder cryptisch gepuzzel – bij aan het acuut (en vaak zelfs preventief) signaleren van storingen. Een tijd winnende actie waardoor monteurs veel sneller en efficiënter kunnen werken en het probleem direct bij de kern aan te pakken is. Bovendien is de nieuwe data voorbereid op het toepassen van kunstmatige intelligente en daarmee de tijd weer een forse stap vooruit.

Robert van der Galiën was met zijn Drentse team al goed bekend met C.A.R.S telemetrie van YP Your Partner. Door deze update werken de systemen op het gebied van urgentie, type storing en doormelding daarvan feilloos met elkaar.

*GWSW-woordenboek, het Gegevenswoordenboek Stedelijk Water is een ontologie, een speciale datastructuur die systemen op het gebied van stedelijk waterbeheer beschrijft.

Uw technische producten ook in één en dezelfde taal laten communiceren?

C.A.R.S is een wereldwijd Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten of wij iets voor uw organisatie/installaties kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl

Onze meest recente verhalen: