Slimme samenwerking zorgt voor versnelling

Slimme samenwerking zorgt voor versnelling
11-04-2018

Af en toe de tijd nemen voor expertise-uitwisseling om vervolgens onnodige tijd- en geldverspilling te voorkomen. Erik Middel, beheerder van riolering en civiele constructies bij gemeente Eemsmond, ervaart dit zelf doordat hij samen met Peter Hylkema, engineer bij YP Your Partner, één middag per maand aan de slag gaat met het C.A.R.S-systeem. ,,Technische ontwikkelingen gaan zo snel, dat valt alleen niet bij te houden. In deze maandelijkse sessies neemt YP Your Partner mij mee in de ontwikkelingen op het gebied van monitoring en data-analyse en samen kijken wij naar optimalisatieslagen, zoals betere communicatieverbindingen. Zo haalt gemeente Eemsmond veel meer uit het C.A.R.S-systeem wat ons tijd en geld bespaart”, zegt Middel. Eén concreet voorbeeld van hoe slim samenwerken direct loont!

,,Sneller innoveren door het wiel niet opnieuw uit te vinden”

Gemeente Eemsmond gebruikt al jaren het C.A.R.S informatie- en besturingssysteem van YP Your Partner. Elke maand zit Erik Middel samen met Peter Hylkema. ,,Ik had regelmatig mailverkeer met Peter, maar om beter geïnformeerd te zijn over het informatie- en beheersysteem en actuele kennis te ontvangen over sensor- en softwaremogelijkheden kom ik één keer in de maand naar YP Your Partner. Deze wisselwerking van kennis biedt mij vele voordelen, want gemeente Eemsmond kan zo sneller innoveren, zonder het wiel opnieuw te moeten uitvinden”, legt Middel uit. ,,Ontwikkelingen op het gebied van riolering kan je uit een vakblad halen, maar wij kijken naar specifieke toepassingen voor gemeente Eemsmond met sneller rendement als resultaat.”

,Sneller innoveren door het wiel niet opnieuw uit te vinden
Slim samenwerken is van alle tijden
Wij richten ons op onderhoud en service, YP Your Partner op de software
Stap in voor proactief onderhoud en service

,,Wij richten ons op onderhoud en service, YP Your Partner op de software”

Versnellen en verschil in experise zijn redenen om samen te werken. Gemeente Eemsmond richt zich namelijk op onderhoud en service van gemalen en YP Your Partner focust zich op software- en besturingsmogelijkheden. ,,Via de C.A.R.S app krijgt de gemeente alarmeringen binnen. Elke ochtend kijken de monteurs in het veld naar de storingen en lossen deze op. Hier zijn wij goed in en hier moeten wij ons op focussen. Maar wij hebben de deskundigheid van YP Your Partner nodig om onze hoofdposten in te richten en te onderhouden. Ook kijken wij naar proactief onderhoud en door deze samenwerking kunnen wij dit proces versnellen. Daardoor maken wij het in de toekomst onze jongens en meiden in het veld nog gemakkelijker.”

,,Met data-analyse besparen wij tijd en geld”

,,Naast de huidige werkzaamheden dient de gemeente mee te gaan met nieuwe ontwikkelingen, zoals monitoring en analyses. Hier ligt niet onze expertise en daarvoor gebruiken wij de deskundigheid van YP Your Partner”, vertelt Middel. Gemeente Eemsmond verzamelt verschillende metingen in C.A.R.S. Door trendanalyse kijkt de gemeente samen met YP Your Partner naar de afwijkingen. ,,Door data-analyse krijg ik een helikopterview van alle resultaten. YP Your Partner neemt mij mee in de ontwikkelingen op het gebied van monitoring en data-analyse, Peter maakt een overzicht van hoe de gemalen functioneren en kijkt naar betere communicatieverbindingen. Zo halen wij veel meer uit het systeem wat ons tijd en geld gaat besparen.”

Met data-analyse besparen wij tijd en geld
Helikopterview met C.A.R.S
Technische ontwikkelingen gaan zo snel, dat valt alleen niet bij te houden
Samen staan we sterker

,,Technische ontwikkelingen gaan zo snel, dat valt alleen niet bij te houden”

Volgens heer Middel gaan ontwikkelingen op het gebied van hard- en software ontzettend snel. Het is onmogelijk op de hoogte te zijn van alle ontwikkelingen op het gebied van pompen, persleidingen, sensoren, software en dan ook nog de relaties met elkaar. ,,Een pomp kan wel draaien, maar als een persleiding vol zit, verpompt het rioolwater nog steeds niet. Zo kan gemeente Eemsmond een debietmeter en drukopnemer plaatsen, maar hebben wij dan een volledig beeld of dient de gemeente nog andere metingen te verrichten? En naar welke relaties dienen wij te kijken?” In de sessies bij YP Your Partner krijgt gemeente Eemsmond actuele kennis hoe gemalen functioneren, hoe dit beter kan en welke metingen dat bewijzen. Deze kennis is niet gebaseerd op één gemeente, maar van tientallen andere gemeenten die gebruikmaken van C.A.R.S.

,,Vaklui zijn schaars. Het informatie- en besturingssysteem helpt ons hierbij”

Naast technologische ontwikkelingen, heeft gemeente Eemsmond ook demografische uitdagingen. Het vinden van technische vaklui wordt namelijk steeds moeilijker. ,,Door onderdelen, onderhoud, inspecties en oplossingen in C.A.R.S te registreren, maakt het systeem het ons steeds makkelijker om onderhoud en service uit te voeren. Dit is noodzakelijk aangezien het voor onze gemeente steeds moeilijker wordt om technische vaklui te vinden.”

Vaklui zijn schaars. Het informatie- en besturingssysteem helpt ons hierbij
C.A.R.S ontzorgt
Wat belooft de toekomst?
Versnellen met C.A.R.S onder de motorkap

Wat belooft de toekomst?

Met C.A.R.S onder de motorkap kan de gemeente stappen ondernemen. De volgende stap voor gemeente Eemsmond is het meenemen van andere fusiegemeenten en de monteurs in het veld, zodat ook zij beter thuisraken in het systeem. Tijdens deze sessies kan YP Your Partner ook hun behoeftes horen. ,,Want wisselwerking van kennis zorgt voor maximaal rendement voor beide partijen”, vertelt heer Middel.

Wilt u ook tijd overhouden?

Neem direct contact op met Peter Hylkema en reken af met onnodige tijd- en geldverspilling. Telefonisch is Peter bereikbaar via 0512 589 842 of u kunt een e-mail sturen naar p.hylkema@yp-yourpartner.nl.

Wilt u ook tijd overhouden?
Met C.A.R.S houdt u tijd over voor het oud-Hollandse spel boter-C.A.R.S-en-eieren 
Neem soms even de tijd om uiteindelijk te versnellen.
Neem soms even de tijd om uiteindelijk te versnellen. En dat kan in alle rust, want C.A.R.S waakt 24/7 over uw installaties.