Toekomstmaker Theun Prins: ,,We mixen de echte wereld met de digitale”

Toekomstmaker Theun Prins, directeur van high tech bedrijf YP Your Partner, was gisterenavond live te zien in de lezing Augmented Reality, georganiseerd door het Innovatiecluster Drachten en de Leeuwarder Courant.

Augmented Reality lezing

,,De woorden die we vanavond het meest gaan horen, zijn ‘wow’ en ‘fantastisch’”, voorspelde Prins aan het begin van lezing. Dat was niets te veel gezegd. Zeker niet toen hij de Microsoft HoloLens ter plekke op het podium live demonstreerde. Op het scherm zag het publiek zichzelf door de lens die Prins op zijn hoofd had. Tussen hen en Prins hing een V8-motorblok in de lucht waarmee Prins demonstreerde hoe het technisch onderhoud voor bedrijven van morgen eruitziet.

Virtuele en werkelijke wereld versmelten

Een volle zaal beleefde de wereld waarin werkelijkheid en virtuele werkelijkheid met elkaar versmelten. Dat deed Theun aan de hand van talloze sprekende video’s: van een walvis die in een sporthal uit het water springt tot virtuele indoor navigatie. Alle onderwerpen voor consumenten en bedrijven kwamen aan bod, zoals: samenwerken, onderhoud, service, training en de digitale handleiding.

Enthousiaste reacties

Lees de enthousiaste reacties van deelnemers aan de lezing in onderstaand krantenartikel van vandaag in de Leeuwarder Courant.