Videolancering ‘Perfect gerijpte bananen’

Videolancering ‘Perfect gerijpte bananen’

VDH Products uit Roden en YP Your Partner uit Drachten creëerden samen de op afstand bedienbare bananenrijpregelaar. Deze regelaar zorgt ervoor dat groene bananen zodanig gerijpt worden dat ze precies goed zijn voor de verkoop in de supermarkt.

Waarom een bananenrijpregelaar? De hoge vraag van consumenten, weinig opslagcapaciteit en verschillende rijpingsrecepten vragen om snelle, maar kwalitatieve levering. Om de kwaliteit van bananen te behouden, ontwikkelden VDH en YP Your Partner samen de best mogelijke regelaar. “Deze samenwerking is voor ons beide een win-win situatie. Wij spreken elkaars taal. De experts van YP Your Partner hebben aan een half woord genoeg”, aldus Henk Westra, directeur van VDH.

De bananenrijpregelaar van nu

Het informatiesysteem C.A.R.S werd door YP Your Partner aangepast aan de rijping van bananen. Hierdoor kunnen bedrijven, zoals VDH, aan alle wensen van de rijpingsbedrijven voldoen. Daarnaast voorziet het softwareprogramma de bedrijven van veel extra data. Deze data wordt omgezet in rapportages waar onder andere het rijpingsrecept, het verbruik en mogelijke storingenhistorie overzichtelijk worden weergegeven. Hierdoor kunnen bedrijven hun productieprocessen nog beter op elkaar afstemmen.

Op afstand regelbaar, waardoor wereldwijd

Door de vruchtbare samenwerking tussen VDH en YP Your Partner zijn ze samen in drie jaar tijd actief in meer dan 20 landen. Dit mede omdat de bananenrijpregelaar dankzij de software van YP Your Partner op afstand regelbaar is. Bent u ook nieuwsgierig naar de bananenrijpregelaar van nu?