YP op techno playground tijdens DTW

13-06-2018

Als onderdeel van de Dutch Technology Week (DTW) werden op 9 juni jl. bij het Innovatiecluster (ICD) in Drachten, de deuren geopend voor alle medewerkers van ICD-bedrijven en hun familie. Voor de allereerste keer werd dit in combinatie gehouden met een high tech stage- en banenmarkt voor studenten. Hier werd door de aangemelde studenten zeer enthousiast op gereageerd: “Er was niet sprake van een verkooppraatje, maar er was ruimte voor inhoudelijke gesprekken”, was een opmerking die werd gegeven door een van de studenten. Juist doordat er meerdere bedrijven op een plek aanwezig waren, was dit ook aantrekkelijk voor de studenten om hier op af te komen.

YP Your Partner - Dutch Technology Week in Drachten

Nadat er een introductie was gegeven door de aanwezige bedrijven, kregen de studenten een rondleiding door de Philips-fabriek en waarna ze daarna op de technoplay ground terecht kwamen. Op deze technoplay ground stonden de bedrijven klaar om in gesprek te gaan met de studenten.

Technologie en innovatie zelf beleven

Op de techno playground was YP Your Partner aanwezig met een stand om onder andere studenten aan te trekken voor high tech afstudeerstages. Voornamelijk de in eigen beheer ontwikkelde soft-PLC en de uitleg over de worldwide monitoring & control, waar YP voor staat, was hetgeen wat de studenten aansprak. Inhoudelijke interessante gesprekken werden gevoerd en er zijn goede contacten gelegd voor nieuwe afstudeerprojecten.

Om 13.00 uur begon de open dag voor alle medewerkers en hun families. Door het heerlijke zonnige weer was dit mede een groot succes. Je kon deelnemen aan verschillende rondleidingen en ieder ICD-bedrijf had een leuke techno doe-activiteit voor jong en oud, om techniek te kunnen beleven. De meegebrachte augmented reality-headset HoloLens van YP was een groot vernuft voor iedere aanwezige en werd door de bezoekers goed getest.