YP Your Partner laat honderden kinderen techniek en ICT beleven

09-02-2018

Om kinderen kennis te laten maken met techniek en ICT, hebben 415 Friese basisscholen een digitale vriend ontvangen van het Innovatiecluster Drachten en Provincie Fryslân. Want jong geleerd, is oud gedaan! Al deze robotvriendjes gaan samen dansen, zingen en grappen maken op het Edu Robotics Event, mede georganiseerd door YP Your Partner, op 21 februari aanstaande.

YP Your Partner laat honderden kinderen techniek en ICT beleven

Na het uitdelen van ruim 400 robots op alle Friese basisscholen is het tijd om ze allemaal ‘levend en wel’ terug te zien. Daarom wordt op woensdag 21 februari a.s. het Edu Robotics Event met André Kuipers georganiseerd. Van 9.00 tot 13.00 uur komen leerlingen met hun eigen EDU-robot naar de stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden.

High tech playground

Alle robotvriendjes gaan samen lopen, dansen en grappen maken op het Edu Robotics Event. YP Your Partner, actieve partner van Innovatiecluster Drachten en medeorganisator van het Edu Robotics Event, staat op de high tech playground. De kinderen ervaren daar hoe leuk techniek en ICT is door de HoloLens, opdrachten met little bits, proefjes met de 3D-printer en door industriële robots te bedienen. Dit met als doel het stimuleren van techniek op jonge leeftijd: want jong geleerd, is oud gedaan!

Aanmelden

Welke school heeft zich nog niet aangemeld? Doe het vandaag nog! Meer informatie over het high tech event en aanmelden kan via: https://www.icdrachten.nl/edu-robotics-event-2018.

Innovatieclusater Drachten - YP Your Partner - Edu Robotics event