André Kuipers met virtuele astronauten in één ruimte door YP Your Partner

André Kuipers met virtuele astronauten in één ruimte door YP Your Partner
22-02-2018

130 robotjes en 700 leerlingen van 125 Friese basisscholen hebben gisteren het eerste EDU-robotics event gevierd. En dit samen met André Kuipers! Als organisator van het event en lid van het Innovatiecluster Drachten (ICD) enthousiasmeert YP Your Partner leerlingen voor techniek. Naast een boeiend verhaal van de vaderlandse astronaut hebben kinderen technische snufjes beleefd op de techno playground. ,,Leerlingen konden met 3D-pennen hun eigen creatie maken, ze hebben technische vliegtuigjes gebouwd en bij YP Your Partner hebben ze naar virtuele astronauten gezwaaid met de HoloLens”, vertelt Theun Prins, DGA YP Your Partner.

Afgelopen jaar hebben alle ruim 400 Friese basisscholen een robot gekregen. De kinderen hebben de robot zelf in elkaar gezet en leren praten en dansen. Gisteren kwamen 125 Friese basisscholen hún robot een plekje geven op het podium in schouwburg De Harmonie voor de openingsact: gezamenlijk een dansje doen. Aansluitend opent hoofdgast astronaut André Kuipers zijn verhaal: ,,Wie van jullie is bang voor robots?” ,,Ik niet!”, riepen de 700 kinderen.

André Kuipers: ,,Je kan niet vroeg genoeg beginnen”

Astronaut André Kuipers spreekt de kinderen enthousiast toe en weet uit ervaring dat je kinderen op jonge leeftijd dient te enthousiasmeren voor techniek. De Meccano van zijn opa heeft als kind zijn interesse voor techniek aangewakkerd. Kuipers: ,,Nu probeer ik iets van mijn liefde voor techniek over te brengen op kinderen’’. Volgens Kuipers kun je hier niet vroeg genoeg mee beginnen. ,,Daarom is het geweldig dat Innovatiecluster Drachten techniek op school promoot met een robot.’’

André Kuipers: ,,Je kan niet vroeg genoeg beginnen”
Zwaaien naar virtuele astronauten

Zwaaien naar virtuele astronauten

Afgelopen maanden heeft Theun Prins, directeur YP Your Partner, samen met het projectteam zich ingezet om het Edu Robotics project en dit event tot een groot succes te maken. ,,Alle ICD-bedrijven hebben een uitdaging om aan technische medewerkers te komen en gezamenlijk gaan wij deze uitdaging aan door op alle leeftijden techniek te promoten. Zo hebben de kinderen naast het in elkaar zetten van de robot ook techniek beleefd op de Techno Playground. Van knutselen met 3D-pennen, little bits tot het zwaaien naar virtuele astronauten.”

Bezoek Edu Robotics voor meer informatie over techniek in het onderwijs.