Infrastructuurbewaking in de hele provincie Fryslân door C.A.R.S

Vanaf vandaag draait de C.A.R.S hoofdpost met 42 aquaducten, gemalen en tunnelgemalen op een server van YP Your Partner. Door de hosting bij YP Your Partner te leggen, wordt provincie Fryslân ontzorgd en kan de provincie haar focussen op de kerntaken. ,,Het is niet meer van deze tijd om eigen installatiebeheer te hebben, terwijl de veiligheid en beschikbaarheid van installaties niet in het geding mogen komen. Daarom besteedt de provincie het installatiebeheer uit”, vertelt Doede Cnossen, Elektrotechnisch Engineer bij Provinciale Waterstaat Fryslân.

Infrastructuurbewaking in de hele provincie Fryslân door C.A.R.S

Een veilige infrastructuur is een uitermate belangrijk beleidsthema van provincie Fryslân. ,,Gebruikers van onze provinciale wegen mogen bij zware regenbuien geen wateroverlast krijgen. Voor optimale veiligheid dienen aquaducten en (tunnel)gemalen dan ook dag en nacht gemonitord en beheerd te worden.”

Minimale bezetting, maximale regie

De insteek van provincie Fryslân is met minimale bezetting, maximale regie te houden. Dat is volgens Cnossen mogelijk door samen te werken. ,,Provincie Fryslân heeft een kleine technische dienst, maar de veiligheid van aquaducten en onderdoorgangen dienen geborgd te zijn. Door het C.A.R.S web- en appbased telemetriesysteem heeft zowel de provincie als de aannemer inzicht in het functioneren van aquaducten en onderdoorgangen. Indien er een probleem of storing optreedt, krijgt de provincie en aannemer een alarm en kan direct onderhoud en service verleend worden. Door het inzicht die het C.A.R.S softwareplatform geeft, heeft provincie Fryslân met minimale bezetting, maximale regie!”

C.A.R.S informatie- en besturingssysteem – provincie Fryslân
C.A.R.S informatie- en besturingssysteem – provincie Fryslân