Dweil op heterdaad betrapt bij Gemeente Medemblik
Dweil op heterdaad betrapt

Dweil op heterdaad betrapt!

Dweilen vandaag de dag, ze zijn onberekenbaar en altijd op zoek naar avontuur. Zo ook deze dweil, lekker drijvend in het water, tot een gemaal bij Medemblik daar een eind aan maakte.

Het geluk van dit betreffende gemaal was: goed werkende sensoren en autonome data-analyse van C.A.R.S; altijd waakzaam, altijd op zoek naar de kleinste afwijking en daar melding van maken. In dit geval de melding: “Looptijd vs aantal start te hoog”.

Hierop werd de buitendienst naar het betreffende gemaal gestuurd en werd de pomp getakeld. En…. er werd een dweil uitgehaald. De dweil zorgde niet voor een gebruikelijke “thermische storing”. En het gemaal verpompte nog steeds genoeg water om niet de melding “maximale looptijd” of “hoog water” te genereren, maar in dit geval wel deze specifieke melding.

Data analyse loont

De dweil werd dus op heterdaad (of eigenlijk vlak voor) betrapt! Het loont om de data analyse goed in te richten om zo sneller problemen te herkennen en actie te kunnen ondernemen.

Een prachtig voorbeeld van de kracht van sensoren, scherpe en continue data analyse en Industrial Internet of Things.
Dat voorkomt downtime, ‘overstromingen’ en onvoorziene kosten. En van de betreffende dweil… hebben we nooit meer iets vernomen.


Met C.A.R.S krijgt u dag en nacht inzicht in uw apparatuur

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. 

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl

Onze meest recente verhalen:

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen?