Blijvende indruk van vernieuwende kwelscherminjecties

Blijvende indruk van vernieuwde kwelscherminjecties

De allereerste boorkraan met kwelscherminjecties is midden juni door Heijmans in werking gezet. Heijmans heeft deze techniek zelf ontworpen met als doel een kwelscherm te realiseren. Het doel hiervan is om doorstroming van kwelwater onder bijvoorbeeld een dijk minder kans te geven weg te stromen. C.A.R.S van YP Your Partner zorgt er voor dat dit proces optimaal verloopt.

De samenwerking tussen Heijmans en YP Your Partner stond voor Harald Opdam, engineer bij Heijmans als een paal boven water. ,,Omdat we al meerdere projecten naar zeer goede tevredenheid samen met YP hebben gedraaid, was de keus voor het C.A.R.S systeem van YP snel gemaakt” zegt hij. C.A.R.S registreert nauwkeurig de gegevens uit de bodemdruk en de injectie-unit. Door het C.A.R.S systeem wordt de bodemdruk op iedere seconde bijgehouden en gelogd.

Daarnaast zorgt C.A.R.S ervoor dat de injectie-vloeistof zorgvuldig wordt aangemaakt en geïnjecteerd op de aangegeven tarreerpunten. De machinist van de boorkraan krijgt met behulp van C.A.R.S begeleiding bij de volautomatische injectie. Hiervoor is een scherm in de cabine gemonteerd die real-time de data weergeeft. Hierdoor heeft de machinist constant inzicht en invloed op de kwaliteit van de injectie.

De injecties van de boorkraan zorgen ervoor dat kwelwater minder makkelijk door de grond komt. Door middel van een kwelscherm die op deze manier wordt gerealiseerd, blijft het water op één plek.

Ready, set and go!

Midden juni is de boorkraan met injectie-unit van start gegaan. Naast dat de injectie automatisch geïnjecteerd wordt door het C.A.R.S systeem, was tevens het doel om data te genereren van de bodemdruk en om datagegevens uit de injectie-unit te halen. De data uit de injectie-unit zorgt voor aantoonbare kwalitatieve resultaten. ,,De eerste resultaten uit de data zijn logisch en het ziet er goed uit” geeft Harald aan. ,,Het C.A.R.S. systeem werkt goed en registratie van de data verloopt soepel”.

Hiermee levert C.A.R.S dus steeds weer een blijvende indruk van iedere injectie.

 
Wat is C.A.R.S ?

C.A.R.S is een Worldwide Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl