Predictive maintenance voor waterzuiveringsinstallatie Afvalzorg

Meer inzicht en een enorme efficiëntieslag voor Gemeente Zevenaar door de C.A.R.S-unit

De samenwerking met Remondis en Gemeente Zevenaar heeft geleidt tot een efficiëntieslag en meer inzicht in de C.A.R.S-unit. Samenwerken met partners is voor ons hét sleutelwoord dat de kern vormt van al onze activiteiten. Zo ook in dit praktijkvoorbeeld heeft de handelswijze binnen de samenwerking kunnen leiden tot verbetering en vooruitgang.

Een wirwar aan kabels teruggebracht naar maar één kabel

Vanuit de frequentieregelaar van Yaskawa wordt er verbinding gemaakt met Modbus/TCP naar de C.A.R.S-unit. Hierdoor is het niet meer nodig om meerdere kabels voor de verbinding te gebruiken. Door de ethernetverbinding Modbus/TCP is de bedrading teruggebracht naar één kabel. Een enorme efficiëntieslag voor het aanleggen van de frequentieregelaar.

Van inzicht naar overzicht

Naast het sturen van de C.A.R.S-unit kan deze nu tevens uitgelezen worden vanuit de frequentieregelaar. Het uitlezen in de C.A.R.S-unit geeft onder andere een duidelijke en specifieke omschrijving van een storingsmelding. Hiermee is het gelijk duidelijk welke storing en/of fout er optreed in de frequentieregelaar. Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor uitlezen en eventueel schrijven van parameters in de frequentieregelaar, denk hierbij aan: actuele koppel, frequentie van een motor, vermogen en stroom.

Het uitlezen van de frequentieregelaar is hierdoor gemakkelijker en dit heeft geresulteerd in een duidelijk inzicht via C.A.R.S. Deze manier van uitlezen werd door YP Your Partner ook eerder uitgevoerd met andere merken frequentieregelaars, zoals Invertec.

In de praktijk gebruikt gemeente Zevenaar deze doorontwikkelingen voor een gemaal in hun gemeente. Een mooi voorbeeld van de samenwerking waar YP Your Partner voor staat en waar we in de toekomst graag samen op verder bouwen.