Kunstmatige Intelligentie in samenwerking met Hanze hogeschool
Kunstmatige Intelligentie in samenwerking met Hanze hogeschool op naar de toekomst

Kunstmatige Intelligentie; zelflerend, intelligent, snel en kosten efficiënt

Binnen een Duits-Nederlands samenwerkingsverband werkt YP Your Partner in nauw overleg met de Hanze University of Applied Sciences (Groningen) aan het ‘KI-Agil Project’.

Een praktische voortzetting van eerdere studies om kunstmatige intelligentie binnen MKB bedrijven een maatschappelijke positie te geven. Heinrich Wörtche – als lector verbonden aan het project – en projectleider Yoke Bruining sturen met hun collega’s en Hbo-studenten de processen aan en doen daarbij een inhoudelijk beroep op de expertise van YP Your Partner. Waarbij de specifieke taak voor YP is weggelegd in het leveren van Big Data, de haast onbegrensde hoeveelheid gegevens die 24/7 door de C.A.R.S systemen in Nederland verzameld worden.

Dhr Wörtche: ‘Werken met YP Your Partner op het gebied van KI is een positieve en stimulerende ervaring voor mijn collega’s en mij en geeft ons veel nieuwe kennis en energie voor ons toekomstige werk’.

Heinrich Wörtche

Proffessor, Hanzehogeschool Groningen & Eindhoven University of Technology

Kunstmatige intelligentie. De kansen zijn groot. De weerstand moet overwonnen worden.

Zelflerende processen zijn relatief nieuw. En nieuw roept nou eenmaal vraagtekens en vaak weerstand op. En hoe zit het met de ethische kant, de privacy, beveiliging, transparantie…? KI heeft ongetwijfeld een enorme maatschappelijke impact. Hoe gaan we daar met elkaar mee om?

Het KI-Agil* project kiest in dit geval voor de praktijk; ‘the proof of the pudding is in the eating’. Door in de Nederlands-Duitse grensstreek een tiental MKB bedrijven in het project te betrekken, worden de voordelen van KI al snel duidelijk. Bovendien kan aangetoond worden dat de ethische aspecten volledig gewaarborgd zijn (en blijven). Het KI-Agil project jaagt als het ware de denkbeeldige beren van het pad en laat de voordelen ervan direct in de praktijk zien.

De input van YP Your Partner; een hoeveelheid aan data waar algoritmes op kunnen worden bepaald, vormt de energie voor de verdere uitwerking van het project. Bovendien is het – in alle bescheidenheid – een mooi visitekaartje voor de kennis die het noorden van Nederland de wereld op gebied van AI te vertellen heeft. De techniek staat hier op een zeer hoog niveau en van heinde en verre wordt de ontwikkeling met argusogen gevolgd.

 

*Agile = Een manier van werken, organiseren en denken. Tevredenheid van de klant staat voorop en er wordt continue feedback gehaald om verbetering door te voeren. De manier van werken is in een vast ritme en korte cyclussen van meestal één tot drie weken. Meer informatie over Agile: https://www.managementsite.nl/kennisbank/scrum-agile.

Wilt u met kunstmatige intelligentie aan de slag? Vraag YP Your Partner om advies.

C.A.R.S is een wereldwijd Monitoring & Control systeem dat met maatwerksoftware als IoT- en beheerportal in talloze technische installaties wordt toegepast. Het systeem meldt op afstand (pro)actief storingen en helpt problemen te voorkomen en kosten te reduceren. Wilt u weten of wij iets voor uw organisatie/installaties kunnen betekenen? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking.

Bel +31512-589842 of mail naar info@yp-yourpartner.nl

Onze meest recente verhalen: