Predictive maintenance voor waterzuiveringsinstallatie Afvalzorg

Predictive maintenance voor waterzuiveringsinstallatie Afvalzorg

Predictive maintenance, we kunnen er als organisatie voor onder andere onze installaties niet meer omheen. Door Afvalzorg is er bijvoorbeeld voor een afvalwaterzuiveringsinstallatie voor gekozen om met een trilling sensor te doen aan conditiemonitoring. De trillingen worden door C.A.R.S gemeten en omgezet, daarna geregistreerd zodat we predictive maintenance volledig in werking kunnen zetten.

C.A.R.S voorspelt het onderhoud van de installaties

Conditiemonitoring zorgt voor het monitoren van machinegezondheid en/of de conditie van de machine. Er wordt gealarmeerd op afwijkingen van de standaard gemeten trillingen die de installatie onder normale omstandigheden ervaren. Dit telt ook voor de gemeten schokken. Hiermee wordt de algehele mechanische staat, waaronder de staat van de lagers, gemonitord.

Door deze conditiemonitoring wordt het onderhoud automatisch ingepland. Daarnaast worden andere acties, welke het falen van de installatie voorkomen, vastgesteld vóór er een fout optreedt. Predictive maintenance is het voorspellend onderhoud van de installatie en het resultaat van conditiemonitoring. Het onderhoud van de betreffende installatie wordt door gebruik van C.A.R.S voorspelt. Hierdoor worden kosten bespaard en de taken pas uitgevoerd wanneer dit écht nodig is, in plaats van preventief onderhoud.

 

 

C.A.R.S. - YP Your PartnerWaterzuiveringsinstallatie gevisualiseerd in C.A.R.S.

 

Slim samenwerken met Afvalzorg

Op het terrein van Afvalzorg in Assendelft staat een afvalwaterzuiveringsinstallatie welke volledig in ombouw is. De pompen zijn uitgevoerd met de 750-925 Piezo sensor van Wago. Deze sensor detecteert de trillingen van de nieuwe pompen. Door C.A.R.S worden deze trillingen van de pompen geregistreerd en kunnen de waardes door de operators uitgelezen worden. Operators kunnen op het touchscreen in de unit en op afstand met een smartphone direct meekijken én handelen door C.A.R.S. In de registratie is onder andere na te gaan hoeveel trilling de pomp afgeeft en tevens is slijtage van de pomp inzichtelijk.

C.A.R.S bewaakt het gehele proces en geeft meldingen of alarmen indien er niet wordt voldaan aan bepaalde eisen. Door predictive maintenance toe te passen monitort, beheert en bedient Afvalzorg de zuivering met C.A.R.S. De operators hebben hierdoor 24/7 inzicht en zorgen hiermee voor een optimaal gebruik van de afvalwaterzuiveringsinstallatie.

 

 

Trillingmeting - YP Your Partner
Trillingsmetingssensor