
Arcadis en YP Your Partner zorgen voor efficiënte grondsanering
Op een voormalig petrochemisch terrein in Frankrijk – met meer dan 1.000 ton verontreiniging in de grond – saneert Arcadis gemiddeld 110 ton per jaar middels efficiënte reinigingsprocessen oftewel grondsanering. Zo zijn de installaties uitgerust met het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S voor data-acquisitie, data-analyse en geautomatiseerde besturing. Mede dankzij C.A.R.S maakt Arcadis strategische en doeltreffende keuzes om optimaal te voldoen aan de klantvraag.
Totaalpakket grondsanering: van ontwerp tot en met onderhoud
Het voormalig petrochemische terrein in Frankrijk is zwaar verontreinigd met benzeen en cyclohexaan. Voor efficiënte en effectieve sanering biedt Arcadis een totaalpakket: ontwerp, constructie, levering, installatie, testen, uitvoeren, monitoren en onderhoud. Om het gebied opnieuw een functie te kunnen geven, behandelt Arcadis de grond met SVE (Soil Vapor Extraction), MPE (Multiple Phase Extraction), airsparging en thermische oxidatie.
Optimaal voldoen aan de klantvraag
Voor geautomatiseerde besturing en data-acquisitie gebruikt Arcadis het door YP Your Partner geleverde SCADA-systeem C.A.R.S. “Met C.A.R.S verzamelen wij essentiële data voor het volgen van de sanering en het besturen van de diverse onderdelen van de installatie. C.A.R.S verzamelt op een inzichtelijke wijze al deze informatie. De uitgebreide data-acquisitie door C.A.R.S is essentieel in het maken van strategische keuzes voor de aanpak waardoor wij optimaal aan de klantvraag kunnen voldoen”, vertelt Geert Wijn, Senior Specialist bij Arcadis Nederland BV.
Met telemetrie het hele jaar door veilig op weg
C.A.R.S van YP Your Partner wordt het wakend oog van de weg genoemd. Het systeem is dag en nacht actief en meldt storingen in een spitsecond.
‘Mensen maken Mourik’ een motto dat YP aanspreekt
Van Andel (Mourik) is gelukkig met de samenwerking die 8 jaar geleden met YP is ontstaan. "Zij waren al bekend in de milieu-wereld".
Kunstmatige Intelligentie; zelflerend, intelligent, snel en kosteneffectief
Gaat ‘machine learning’ de menselijke denkkracht overnemen? Zijn we overgeleverd aan systemen waar geen rem meer op zit?