YP Your Partner en VDH Products ontwikkelen bananenrijper voor perfect gerijpte bananen

Consumenten willen ready to eat fruit bewijzen supermarkten en onderzoeken hierna. Vaak is het probleem te weinig opslagcapaciteit om fruit gedurende een langere periode te bewaren. Hiervoor hebben VDH en YP Your Partner een oplossing bedacht: een op afstand bedienbare bananenrijpregelaar.

Deze bananenrijpregelaar wordt wereldwijd geleverd aan bedrijven als Chiquita, Dole en Fyffes. Door de vruchtbare samenwerking tussen onze bedrijven zijn we in drie jaar tijd actief in meer dan 20 verschillende landen. Zowel ter land als ter zee wordt deze fantastische oplossing ingezet om bananen perfect gerijpt aan supermarkten te leveren.

Win-win situatie door gerijpte bananen

“Deze samenwerking is voor ons beide een win-win situatie. Wij spreken elkaars taal. De experts van YP Your Partner hebben aan een half woord genoeg.”

Elk rijpingsbedrijf heeft zijn eigen recept ontwikkeld om bananen perfect te kunnen rijpen. Zij willen graag gele bananen leveren aan supermarkten met een tipje groen. Het rijpingsrecept van bananen is onder andere afhankelijk van het land van herkomst. Het informatiesysteem C.A.R.S werd door YP Your Partner aangepast voor de rijping van bananen, zodat VDH nu aan alle wensen van de rijpingsbedrijven kan voldoen. Bovendien voorziet het softwarepakket de bedrijven van veel extra informatie. Hierdoor kunnen zij hun productieprocessen nog beter op elkaar afstemmen.

Co-creatie zorgt voor kostenbesparing

Voor het opstarten en ondersteunen van nieuwe projecten, zoals recent in Zuid- Afrika, hoeven er geen medewerkers van VDH meer op het vliegtuig te stappen. Alles is dankzij de software van YP Your Partner op afstand regelbaar. Dat maakt deze co-creatie ook nog eens kostenbesparend en duurzaam. Zo konden VDH en YP Your Partner binnen drie jaar de producten uitrollen in meer dan 20 landen wereldwijd.