Plezierig recreëren in en aan schoon oppervlaktewater

Met de Bever Autarkisch Afvalwater Station (BAAS) zorgen Afmitech Friesland en YP Your Partner samen voor schoon oppervlaktewater. Door de drijvende afvalwaterzuivering kunnen vaarrecreanten onderweg hun vuilwatertank legen en daarna weer verder varen en ontspannen op de Friese meren. Bekijk de video waar Jan Boele de Jong, directeur Afmitech Friesland BV, met een glimlach van oor tot oor vertelt over dit ‘prachtige’ project.

Begin dit jaar is de BAAS in gebruik genomen door Recreatieschap Marrekrite, de initiatiefnemer van dit project. De installatie van Afmitech Friesland BV met het informatie- en besturingssysteem C.A.R.S van YP Your Partner zuivert het vuilwater ter plekke en loost het schoon op het oppervlakte. Hierdoor hoeven recreanten niet meer naar jachthavens om hun vuilwater aan te bieden, maar kunnen watersporters verantwoord op locatie hun afvalwater lozen.

Schoon oppervlaktewater door de BAAS ,,’T is prachtig!”

Voor het monitoren en bedienen van de BAAS gebruikt Afmitech Friesland het C.A.R.S systeem van YP Your Partner. ,,C.A.R.S is een applicatie waarbij je op afstand de BAAS kan inlezen en indien nodig instellingen kan wijzigen. Als wij op locatie metingen verrichten en instellingen moeten wijzigen, kan dat met C.A.R.S direct op afstand gebeuren”, legt Jan Boele uit. Naast het op afstand bedienen van de installatie, krijgen Afmitech en zijn klanten ook inzicht in het proces door C.A.R.S. ,,Waar we ook zijn, we krijgen direct een melding als de BAAS in storing staat of niet gewenst functioneert. Ook onze klanten kunnen een melding binnenkrijgen en bijvoorbeeld zien hoeveel kuub water wordt ingenomen. ‘T is prachtig!”, zegt De Jong.